Monday

Bukan Bukit Tinggi, tapi Cameron Highlands

Salam..enrty lepas aku ade mention pasal nak gi Bukit Tinggi, tup2 lain plak peginyer.

Akunyer abg ajak kitaorg 1 family pegi holiday kat Cameron Higlands. Mula2 mcm malas gak psl aboh ayesha tak dapat pegi, tak dpt cuti. pikir2 balik pegi je la kan. Bukan selalu, and ni 1st time mak aku pegi cameron, so belasah jer la...memandangkan aku duk kat lipis, so aku tggu aje kat sg.koyan, simpang naik ke cameron. family aku bertolak kul 3.00 pagi dari kemaman (semangat x?pukul 3 pagi?huhuhu). aku anggar dlm kul 7 pagi diaorg smpai ke koyan, and betul pun jangkaan aku. pukul 6 pagi aku dh kejutkan ayesha, mandi siap2 and mintak adik ipar aku hantar ke koyan, psl org ganu tak ingat jalan nak pi umah mentua aku. dh siap2 breakfast kat koyan, dlm kul 8.30 pagi kitaorg bertolak. Aku pun 1st time lalu jalan baru ni, kalau dari koyan anggaran dalam 1 1/2 - 2 jam ajer. jalannye ok and smooth jer. dulu mase aku gi 1st time (honeymoon), kitaorg lalu ikut gua musang psl jalan pintas dari koyan x siap lagi. mase lalu gua musang amik mase lebih kurang 3 jam tu. kitaorg smpai ke tanah rata dalam kul 11.00 pagi, perghhhh sejuk tu.

Muka2 yg excited bila sampai ke cameron highland. pasal bertolak kul 3 pagi, anak sedara aku masih berbaju tidur tu

nanti upload lagi gambar dlm next entry. nak balik dah...kat kul 7 ptg dh ni huhuhu

2 comments:

me suya said...

waaa mama kembali berblogging^^

umi-ayesha said...

hehehe..sajer2..aku mcm x reti sgt nak tulis daily activities la suya hehehe...kalau ikut daily activities pack giler, tapi aku risau salah tapis, terentri yg P&C plak :P.....tapi xper2, ko kasi semangat skit, aku rajin update skit hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...