Tuesday

YES BOSS!! or NO BOSS!! + BOSS BAIK or BOSS GLAMOR

Hari ni ade kejadian yg membuat aku berpikir (kalau org lain x nak pikir lantak la kan)
Kenapa kalau boss, kiter kene terime ape dia buat salah - tetap betul
Kenapa kalau Boss omputih kiter tak berani nak tegur
Kenapa kalau kiter buat salah mcm nak giler org duk mengata, tambah Boss lagi marah
tapi Kenapa bile boss yg buat salah, kiter angguk aje sambil ketawa setuju
Kenapa Boss suke diampu (hehehe)

Boleh pakai ker ayat Boss selalu betul??
Aku tak tujukan pada semua Boss, psl ade Boss yg sangat Baik dan Prihatin (bukan glamor tau)

BOSS YANG BAIK
boss camni dia prihatin psl staff
tegur..atau marah bile perlu
tak bagi muke kat staff secara sembarangan
tapi bile perlu, dia akan tegakkan hak staff
ade mase akan dia akan berfikir samada die betul atau salah
tidak melulu dalam tindakan
silap sikit takpelah, mane ade manusia yg sempurna

BOSS YANG GLAMOR
boss camni mmg org kuat ampu suka la sgt
dia suke bagi muke kat staff
tegur pun tidak, marah pun tidak
biarkan ajer staff, janji staff meyokong kuat di belakang die (ampu lah kut)
tapi biler sampai menegakkan hak staff, diam ajer la, periuk nasik asing2 kan

so??beranikah menegur boss sendiri?boss yg mane jadi pilihan??

5 comments:

hideo13 said...

hmm..nk sy yg jadi bos.hehehe...

edrina79 said...

ek elerrrr..ade hati yer rupenyer hahaha

epsilon eridani said...

ehm..dilema sume org yg bukan bos..kalo part bis omputih xmo tegur tu..its by our nature, melayu dijajah oleh omputih..jadi rase kehambaan mmg menebal dalam diri melayu tuh..even omputih tu jadi cleaner pun, kite akan ttp look up to them..

bos yg suke diampu tu, besenye mcm tin kosong je..dibaling bunyi berdentam dentum..rupenye isi dalam kosong...hahaha..just my 2 cents~

me suya said...

mak aih.. panassnyer kat sini..
mama, pliss help me on doing my report..
pliss provide me the history of selinsing gold mine..i dun know how to write the history of da company.. so lost there.. hehehe..HELPP MEE wahai boss kechikkk

edrina79 said...

panas ni suyaaa...perkhabarannye abg ko dpt bonus...aku, raqib, suhaimi dpt taik gigi jer la...nak history ker?x silap dlm internet ade

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...